"Allergiás vagyok a kénre" - mondják sokan, amikor szénanáthájuk romlik a vörösbortól. Az igazság azonban az, hogy általában nem a borokat tartósító szulfit a hibás, hanem a hisztamin, ami a szőlő héjából kerül erjedéskor a borba. Pollenallergiás időszakban amúgy is magas a szervezet hisztamin szintje, ezért romlanak a tünetek vörösbor, pezsgő, vagy más erjesztéssel készült ital után. Megoldás? A fehér bor és a pálinka ritkán okoz ilyen problémát.
Az allergia tulajdonképpen nem más, mint az immunrendszer hisztije. Mit is csinál az immunrendszer akkor, amikor elkezd védekezni egy pollen ellen? Túlreagál. Hisztizik. Olyat is támadásnak fog fel, ami ártalmatlan. Egy pollenre úgy reagál, mintha vírus lenne. Agresszív, és a reakciói nem a helyzetnek megfelelőek. Olyan, mint egy stresszes ember. Aki allergiás, azt is megfigyelheti, hogy a tünetei tükrözik az őt ért stressz mennyiségét is. Egy olyan napon, amikor őrült a hajtás, az allergia is rosszabb lesz, mint normális esetben. Az allergiák lelki hátterében sokszor találunk stresszel terhelt párkapcsolatot is.
Az allergia krónikus betegség, melyre gyorssegély a homeopátia, mely hosszútávon az egyéni testi-lelki tünetek összességét adott alkati szerrel kezeli. Ezt a kezelést legjobb tünetmentes időszakban elkezdeni. Amikor itt a szezon, és elkezdünk tüsszögni, dugulni, krákogni, könnyezni, mindenki a maga módján, a homeopátiás szerek nagy segítséget jelenthetnek, melyek a nátha sokféle típusára bevált természetes alapanyagokat tartalmaznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.