Christina Agapakis amerikai tudós és Sissel Tolaas norvég illatszakértő egy dublini kiállításon mutattak be 11 darab sajtot, amelyhez a tejet a saját baktériumállományukkal oltották be - tudta meg az Origo.hu. A baktériumokat orrból, fülből és köldökből vették. A végeredmény tökéletes friss, fehér sajt lett, egy kis emberszaggal megspékelve.
A kísérletezésnek nem az volt a célja, hogy étkezésre alkalmas élelmiszert állítsanak elő. A tudósok az emberi szervezet összetett élővilágát szerették volna ezzel bizonyítani. Szerintük túlságosan sterilizált világban élünk, ahol a többség nem tudja, hogy az egyes oltókultúrák tejsavbaktériumai és a testünkön élő, testszagot okozó baktériumok milyen közel állnak egymáshoz.
A kísérletről készült videót itt nézhetitek meg:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.