Túró
Rengeteg kálciumot és fehérjét tartalmaz, valamint E-vitaminban és szelénben is gazdag - utóbbi kettőnek erős antioxidáns hatása van. Egyes kutatások pedig még arra is rámutatták, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében is segíthet.
Magvak
Régóta él a hiedelem, hogy az olajos magvak elősegítik a pattanások kialakulását - mindez viszont csak abban az esetben igaz, ha sózott, ízesített változatot választasz belőlük. Natúr formájában a dió, a pisztácia, a mogyoró vagy a mandula rengeteg egészséges tápanyagot tartalmaz. Segít a folyadékháztartás kiegyensúlyozásában, a nedvességtartalom megőrzésében és ilyen formában hozzájárul a duzzanatok megelőzéséhez.
Avokádó
Ahogyan arról egykorábbi cikkünkben beszámoltunk: a zsírokban gazdag gyümölcs segít megelőzni a bőr kiszáradását. Az omega-9 zsírsavnak köszönhetően a bőr általános tónusát és textúráját is javítja. Mézzel kikeverve arcpakolásként is kitűnő.
Áfonya
A bogyós gyümölcsöknek, így az áfonyának nagyon sok pozitív hatása van nemcsak a bőrünkre, hanem az egész szervezetünkre. C-vitaminban gazdag, ami elengedhetetlen a kollagén rostok termelődéséhez - többek közt ez az anyag felel a bőr feszességének megőrzéséért.
Burgonya
Nékülözhetetlen nyomelemeket - így rezet és folsavat - tartalmaz. Ami azonban a bőrre gyakorolja jótékony hatását, az a benne található C-vitamin és cink, melyek segítik az elasztin termelését. A bő olajban sütött változatot azonban hanyagold! Az többet árt, mint használ.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.