Pár hete mindenki a Listeria-botrányról beszélt: mint ismeretes, egy hazai fagyasztóüzem zöldségeiben rejtőző kórokozó miatt halt meg 9 ember Európában.
A Ripost azt írja, van egy biztos módszer, hogyan védhetjük ki a fertőzést. A baktérium akár mínusz 18 fokon is megél, ugyanakkor a nagy hőt nem bírja. Épp ezért érdemes a mirelit árukat úgy megfőzni, hogy a vizet 2-3 percig legalább 75 fokra hevítjük. Ügyeljünk rá, hogy a zöldségek közepe is átfőjön. Így a baktérium elpusztul.
A mirelit zöldségeket akkor is érdemes átfőzni, amikor salátákba vagy turmixokba szánjuk. Még a kukoricával is tegyél így, ez ugyanis a legveszélyesebb Listeria szempontból.
Szerencsére a gyümölcsökkel nem kell ilyen óvatosnak lenni: savas kémhatásuknak köszönhetően ugyanis nem kedveznek a baktériumoknak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.