A Ripost azt írja, minden szervezet máshogyan bontja le a koffeint: van, akinek meg sem kottyan napi négy adag, míg más este sem tud elaludni azért, mert reggel megivott egy csészényit.
Fontos tudni továbbá, hogy bizonyos kávéfajták savas hatásúak, ami nem tesz jót azoknak, akik eleve gyomorproblémákkal küzdenek. A lap azt írja, nekik olyat érdemes választaniuk, amelyben olyan vegyületek vannak, amelyek visszafogják a savasságot. Ilyen például az eszpresszó, a francia pörkölésű és más, sötétre pörkölt kávék.
Érdemes tudni, hogy a tej is fokozza a savasságot, és a többi ízesítő is. Emellett a tejszínhabos, cukros kávék pedig rendkívül hizlalóak.
Ha nem szereted a kávét, mégis szeretnél valami olyat inni, ami kissé felpörget, válaszd a cikória- vagy malátakávét, amelyekben nincs koffein. Valamint jó választás lehet a zöld tea is, amely kíméli a gyomrot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.