Egy friss kutatás szerint a vegán és vegetáriánus étrendet folytató emberek között 22%-kal csökken a szívbetegségek kockázata, a stroke lehetősége viszont nő, mintegy 20 százalékkal. Érdekes adat, hogy a halat viszont fogyasztók csoportjánál a stroke kockázata nem nő, a szívbetegségeké edig szintén csökken, habár "csak" 13 százalékkal.
A szívbetegségek kisebb kockázatánál szerepet játszik az alacsonyabb testsúly és vérzsírszint, illetve az alacsonyabb vérnyomás. A stroke-nál viszont már más tényezők játszanak: a vizsgálatok szerint a nagyon alacsony koleszterinszint lehet a hibás, amiért megnövekszik a stroke esélye a vegánok és vegetáriánusok között.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.