Tévhit, hogy érdemes reggelente egy pohár gyümölcslével indítani a napot. Legalábbis erre jutottak nemrég a kutatók. Úgy vélik, hogy ezek az innivalók rengeteg cukrot tartalmaznak, ezáltal nem hogy segítenének megelőzni a rák kialakulást, de még elő is segítik azt. Mire ugyanis feldolgozzák, kivesznek belőle a rákellenes összetevők.
Az ausztrál szakemberek összesen 2200 felnőttet vizsgáltak és arra voltak kíváncsiak, milyen szerepük van a zöldségeknek és gyümölcsöknek, valamint az ebből készül leveknek a béldaganatok megelőzésében.
Az eredmény meghökkentő: míg a zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, addig az italok növelik.
Mint mondják, a feldolgozás során kivesznek a levekből a különböző antioxidánsok és a C-vitamin – számolt be róla a Napi Doktor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.