Ha fogyni szeretnénk, vörös bor helyett válasszuk inkább a zöld teát – ajánlja a Napidoktor. Mint írják, egy friss tanulmány kiderítette, hogy a zöld teában található epigallokatekin-gallát (EGCG) nevű antioxidáns lelassítja a zsíros ételek következtében megindult hízás mértékét.
A szakemberek egereken végeztek kísérletet, és az eredmények azt tükrözték, hogy azok a rágcsálók, amelyek zsíros étrendet folytattak, de emellett fogyasztottak EGCG-t is, sokkal lassabban híztak.
A kutatók azt a következtetést vonták le a vizsgálatok végén, hogy a zöld tea csökkenti a zsírfelszívódás mértékét, és fokozza a zsírfelhasználás képességét, ugyanakkor az étvágyat nem csökkenti. Úgy vélik, napi egy-két csésze elfogyasztása kedvező hatással lehet a testsúlyra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.