Gondoltad volna? Mikróban párolva egészségesebb a zöldség

mikró vitamin párolás egészség zöldség megpárol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nutrition and Food Science szaklap szerint nem szerencsés, ha a mikrohullámú sütőt használjuk főzésre, kivéve, ha a zöldségeket tesszük bele. A titok abban rejlik, hogy a mikrós párolás sokkal rövidebb ideig tart, mint a tűzhelyen főzés, így kevesebb értékes anyag vész el. A szaklapban megjelent tanulmány szerint csak párolásra használjuk a mikrohullámú sütőtForrás: Shutterstockmiddleon54353624 A szakértők szerint 20 százalékkal több vitamin marad meg a zöldségekben, ha kevés vízzel, a legnagyobb fokozaton, pár perc alatt pároljuk meg azokat. A spenót például a folsavtartalma háromnegyedét elveszíti, ha tűzhelyen készítjük, míg a mikrós megoldásnál szinte elhanyagolható az elvesztett értékes anyag. -írta meg elsőként a Bors. Mikrózva egészségesebb a zöldség.Forrás: --middleon19201280
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.