Ezekre a kérdésekre keressük a választ. Persze az egyértelmű, hogy igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, nehogy behozzuk otthonunkba a fertőzést - például egy bevásárlás alkalmával. De mennyire visszük túlzásba az óvatosságot és mi az, aminek tényleg van értelme?
"Az igaz, hogy a vírus képes 3 napig is életben maradni bizonyos felületeken, de csak nagyon minimális százalékban. Kevesebb, mint 0,1%-ban, vagyis elég valószínűtlen, hogy fertőzést tudna okozni. Ráadásul az üzletek nem éppen felelnek meg a laboratóriumi körülményeknek sem, ahol ezt kimutatták" - mondja Chrysan Cronin a Muhlenberg Főiskola észségügyi professzora.
A szakember szerint semmi sem bizonyítja azt sem, hogy a koronavírus élelmiszereken keresztüli fertőzne, tehát a paradicsom vagy a bevásárló szatyrunk nem igazi veszélyforrások.
"Természetesen ettől még a higiéniai szabályokat be kell tartani. Ha beteg vagy, ne menj vásárolni. Ez alapszabály. És nem azért, mert összefogdosod a tonhalas dobozt, amit majd ha én is megfogok, akkor beteg leszek, hanem azért, mert amíg ott sétálgatsz a boltban, ráköhöghetsz bárkire" - írta meg a Men's Health.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.