A legtöbben nem eszik meg a dinnyehúsban megbúvó apró, fekete magokat, illetve sokan preferálják a magszegény vagy magmentes változatot. Bár számos gyümölcs magját nem ajánlják étkezési célokra – az alma-, a cseresznye-, a barack- és a szilvamag példul szétrágva komoly ciánmérgezést okozhat –, a dinnyéé rendkívül egészséges, ezért bátran felhasználhatod.
Legegyszerűbben úgy dolgozhatod fel a dinnyemagokat, hogy alaposan kiszárítod, majd kávédarálóban vagy mozsárban porrá őrlöd őket. Így bármilyen ételhez hozzáadhatod a dinnyemagörleményt, melyből már egy kiskanálnyi is csodás hatással bír. Jót tesz a veséknek, segít rendbe tenni a vércukorszintet, sikerrel veszi fel a harcot az öregedés ellen, illetve még vagy tucatnyi jótékony egészségügyi hatása van, melyekről a Ripost cikkében olvashatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.