A fogkrémek általában négy csoportra oszthatók – állítja Dr. Sahil Patel brit fogorvos az Express szerint. Ezek a fluoridos, érzékeny fogakra kifejlesztett, fehérítő és nem flouridos fogkrémek. A szakember szerint az első két típust érdemes használni, ugyanis a bennük található ásványi anyagok hozzájárulnak a fogak egészségének megőrzéséhez.
A fogorvos szerint a fehérítő fogkrémeket mellőzni kellene, ugyanis a fehérítő hatást többnyire azzal érik el, hogy nagyobb mennyiségű csiszolóanyagot tartalmaznak és ezzel ledörzsölik a fogak felső felületét, azaz egy vékony zománcréteget.
Elsőre ígéretesnek tűnhet, mert valóban észrevehető egy minimális változás, de a fogaink zománca mindössze fél- egy milliméter, és ennek egy életen át ki kell tartania. Ha hosszú távon használjuk ezeket a csiszolós fogkrémeket, akkor később akár súlyos problémáink is lehetnek
– árulta el a szakember, aki szerint a fehérítő fogkrémek egy idő után érzékennyé, sőt akár még sárgábbá is tehetik a fogainkat, ha azok elveszítik a zománcréteg egy részét.
Ezzel szemben "a flouridtartalmú, vagy érzékeny fogakra kifejlesztett fogkrémek nem koptatják annyira a fogainkat, és emellett a bennük található fluoridnak köszönhetően védik is azokat".
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.