Meglepően egyszerű módszer a horkolás megszüntetésére: egy csapásra megoldja a problémát

álmatlanság, alvás
Shutterstock -
alvás horkolás zokni
A horkolás megnehezíti a pihentető alvást, pedig erre mindenkinek szüksége van. Szerencsére egy egyszerű megoldással megszünetethető a probléma.

A pihentető éjszakai alvás sokkal fontosabb, mint gondolnánk, ennek akadályozója lehet a horkolás. Szerencsére azonban van megoldás a probléma megszünetétsére, amelyről egy alvásszakértő beszélt.

"A kompressziós zoknik viselése az ágyban lehet az egyik megoldás arra, hogy a horkolást kordában tartsuk" - árulta el Martin Seeley. Ha azonban nem szeretnénk zokniban aludni jó hír, hogy a hatását akkor is kifejti, ha napközben viseljük. Ezek a zoknik ugyanis megakadályozzák a folyadék felgyülemlését a testben. "Egy tanulmány szerint az alvási zavarok a felére csökkentek azoknál, akik ezeket a zoknikat viselték" - mondta Seeley, aki szerint szerint a horkolás elkerülésének másik módja az, ha lefekvés előtt megiszunk egy pohár bort. "Az alkohol ellazítja a torok izmait" - mondta. Seeley azt is javasolta, hogy inkább az oldalukon aludjunk, és olyan párnákat válasszunk, amelyek hipoallergének.




 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.