Bronz diéta: egyszerre fogyni és barnulni? Mi a titok?

fogyás, diéta, fogyókúra, fogyasztószer, nő
Shutterstock - Prostock-studio
diéta tippek nőknek egészség barnulás
Ahogy közeledik a nyár, sokan vágyunk arra, hogy formába lendüljünk, és egyenletes, egészséges barnaságot érjünk el. A bronz diéta nemcsak abban segít, hogy elérjük a kívánt nyári alakot, hanem segítségével bőrünk szép, napbarnított lehet. Na de miről is van szó pontosan, és hogyan működik? Lássuk!

Sokan vágyunk a tökéletes alakra, és a napbarnított hatású bőrszínre. Éppen ezért, ahogy elérkezik az első nyári hónap, azonnal törjük a fejünket,  mégis mit tehetünk akkor, ha egész télen és tavasszal csak bámultuk a súlyzókat, és nem igazán tettünk a saját egészségünkért és testünkért. Mutatunk nektek egy olyan módszert, ami bronz diéta. Ez a módszer nem csak a kilók leadásában, de a barnulásban is hatásos lehet!

bronz diéta
Barnulás és fogyás egyszerre? Lehetséges!
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Maria Markevich/Shutterstock.  No use without permission.

Bronz diéta

  • Mi az alapja?

 Az úgynevezett bronz diéta az olyan ételek fogyasztását jelenti, amelyek elősegítik a bőr barnulását, miközben támogatják a fogyást is. Ez az étrend gazdag karotinoidokban, likopinban, E- és C-vitaminban, amelyek mind hozzájárulnak a bőr egészségéhez, tehát nem csak bronz, de puha, és selymes tapintású lesz minden egyes testrészünk!  Az alacsony kalóriatartalmú ételeknek köszönhetően pedig még fogyhatunk is, szuper választás!

  • Miért fontos a megfelelő étrend a nyári időszakban?

A nyári időszakban különösen fontos, hogy odafigyeljünk arra, mit eszünk. A bőr egészsége szempontjából elengedhetetlenek a megfelelő vitaminok és tápanyagok, hiszen ezek segítenek megvédeni a bőrt a nap káros hatásaitól, és elősegítik az egyenletes barnulást. Ezen kívül a meleg időjárás miatt könnyebb, friss ételek fogyasztása is előtérbe kerül, amelyek nemcsak finomak, de segítenek a testsúlyunk megőrzésében, vagy éppen a csökkentésében is.

  • Milyen ételeket fogyasszunk a barnulás érdekében?

Zöldségek, gyümölcsök és magvak előnyben! A karotinoidokban gazdag ételek, mint a sárgarépa, az édesburgonya, és a spenót segítenek a bőr egészséges, napbarnított színének elérésében. A likopin, amely például a paradicsomban és a görögdinnyében található, hozzájárul a bőr védekezőképességének növeléséhez, tehát ha sok likopin tartalmú ételt eszel, kevesebb az esélye még annak is, hogy leégsz a tűző napon! Az E-vitamin és a C-vitamin is fontos elemei az egészségnek, illetve a fogyásnak is, ezeket az alkotóelemeket a legnagyobb mennyiségben a dióban, és a citrusfélékben találod, antioxidáns hatásuk révén pedig védik a bőrt a káros szabad gyököktől. Az ételek mellett pedig fontos a megfelelő mennyiségű hidratálás is, a nyári melegben ajánlott a napi minimum 3 liter víz fogyasztása. Ezzel nem csupán a bőrünket hidratáljuk, de beindul az anyagcserénk is, nem is beszélve a szervek egészséges működéséről! A bronz diéta tehát nem csak a fogyást és  barnulást segíti, hanem az egészségünk fenntartását is.

A bronz diéta alapja olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdag étrend kialakítása, amely támogatja a napbarnított hatást is.
A bronz diéta alapja olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdag étrend kialakítása, amely támogatja a napbarnított hatást is.
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Prostock-studio/Shutterstock.  No use without permission.

Bronz diéta példa - egy teljes nap

A bronz diéta ételei nemcsak egészségesek, hanem finomak is. Íme néhány példa:

1. Reggeli: Kezdjük a napot egy frissítő smoothie-val, amely sárgarépát, narancslevet és spenótot tartalmaz. Ez a kombináció nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal is, amelyek elősegítik a barnulást, és még az emésztést is serkentik, tehát beindítja a fogyást is.

2. Ebéd: Egy grillezett csirkemell szelet édesburgonyával és zöldsalátával tökéletes választás. Az édesburgonya karotinoidokban gazdag, míg a csirke fehérjetartalma segít fenntartani az izomtömeget fogyás közben.

3. Vacsora: Próbáljuk ki a lazacfilét paradicsomos salátával és quinoa körettel. A lazac omega-3 zsírsavakban gazdag, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre, míg a paradicsom likopint tartalmaz.

4.  Snack: Diófélék és friss gyümölcsök, mint a kesudió, a narancs, vagy az alma, melyek tökéletesek két étkezés között, hiszen tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Vacsora: Az esti órákban mindenképpen érdemes könnyedebb ételeket fogyasztani, például különböző krémleveseket, salátákat, vagy roston sült csirkemellet barna rizzsel. Ne terheljük túl a gyomrunkat, ugyanakkor figyeljünk arra is, hogy sokféle vitamin és ásványi anyag jusson be a szervezetünkbe.

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy mi az az 5 nagy hiba, amit szinte mindenki elkövet a fogyókúrával kapcsolatban, nézd meg az alábbi videót:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.