"Tudta, hogy nem fogja túlélni" - ez okozta A farm, ahol élünk sztárjának halálát

Little House on the Prairie, A farm, ahol élünk, Michael Landon
NBCUniversal via Getty Images - NBC
betegség rák A farm, ahol élünk
A farm, ahol élünk sztárja mindössze 54 éves volt, amikor elhunyt. Michael Landon lánya nyilatkozott arról, hogy édesapja számára nem volt elsődleges az egészsége.

Michael Landon mindössze 54 éves volt, amikor hasnyálmirigyrákban elhunyt. A farm, ahol élünk sztárja számára sosem volt elsődleges az egészsége, és lánya szerint tudta, hogy nem tudja majd legyűrni ezt a betegséget.  

Little House on the Prairie, A farm, ahol élünk, Michael Landon és Karen Grassle
A farm, ahol élünk főszereplői, Michael Landon és Karen Grassle
Forrás: NBCUniversal via Getty Images

A farm, ahol élünk sztárja, Michael Landon vesztét makacssága okozta

"Az egyetlen dolog, amiről tudom, hogy apám személyiségének része volt, az a makacssága. És nem hiszem, hogy az egészségére való odafigyelés prioritás volt" - mondta Michael Landon lánya, Leslie. És ez a makacsság, kihatott arra, ahogyan az egészségére tekintett - és ahogyan azt kezelte. A farm, ahol élünk sztárja 54 évesen vesztette életét nem sokkal azután, hogy 1991-ben rákot diagnosztizáltak nála, ami már átterjedt a májára is. A diagnózis után visszavonult malibui farmjára, ahol vegetáriánus étrendre tért át, vitaminokat, enzimeket szedett és az akupunktúrát is kipróbálta amellett, hogy kemoterápiát is kapott, valamint alávetette magát egy rákellenes gyógyszerrel végzett kísérleti eljárásnak. Sajnos hiába tett meg mindent, túl késő volt.

"Azt hiszem, mélyen legbelül talán tudta, hogy nem fogja túlélni" 

- mondta a lánya. "Nagyon próbálta legyőzni ezt a rákot, különösen azért, mert még mindig voltak kisgyermekei, akiket fel kellett nevelnie. Azt hiszem, ha apám ma élne, azt mondaná: 'Haver, elszúrtam. Tényleg minden évben oda kellett volna figyelnem az egészségemre, és gondoskodnom kellett volna arról, hogy minden vizsgálatra eljussak'" - mondta Leslie. A diagnózis előtt ugyanis a családnak foggal-körömmel kellett harcolni azért, hogy a színész elmenjen az orvoshoz, amit már csak akkor tette meg, amikor nem tudta tovább figyelmen kívül hagyni a fájdalmait.

"Ha az ember gondoskodik a gyerekeiről és a háztartásáról, akkor elfoglalt és szétszórt lesz" - mondta. "És természetesen a családod a legfontosabb prioritásod. Így nagyon könnyű háttérbe szorítani az egészségedet" - tette hozzá a színész lánya.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.