Összeomlott a világsztár: megpróbálta eldobni magától az életét

Los Angeles Premiere Of IFC Films' "Paint" - Red Carpet
The Hollywood Reporter via Getty/Los Angeles Premiere Of IFC Films' "Paint" - Red Carpet - Monica Schipper/GA
mentális egészség öngyilkos öngyilkossági kísérlet öngyilkosság sztár
A sztárélet hatalmas nyomást helyez a hírességekre, akiknél könnyen kialakulhatnak mentális zavarok. A showbizniszt sem kerüli el a szorongás, depresszió vagy akár az alkoholproblémák. Owen Wilson, de Shawn Mendes is összeomlott.

A nők könnyebben megnyílnak, ők nem félnek a szégyentől, nem aggódnak amiatt, hogy gyengének látják őket a rajongók, ha nyilvánosság elé állnak a problémáikkal. A sztárvilágban sem ritka mentális zavarok sokak életét megkeserítik, nem véletlenül beszél őszintén a gondjairól Selena Gomez vagy Katie Perry. A férfiakkal más a helyzet, ők nehezebben tárulkoznak ki, nem akarnak sebezhetőnek tűnni, nem akarják lerombolni a róluk kialakított képet. De van, amikor már nekik is muszáj a világba kiabálni: „Baj van”! Közülük is több összeomlott és egy időre visszavonult. 

Shawn Mendes nem bírta tovább a családja nélkül, a sztár összeomlott és emiatt koncerteket mondott le
Shawn Mendes nem bírta tovább a családja nélkül, a sztár összeomlott és emiatt koncerteket mondott le
Forrás: AFP

Shawn Mendes gyerekkora óta sztár, túl nagy volt rajta a nyomás, összeomlott

2022 júliusában az énekese lemondta a közelgő koncertjeit, hogy mentális egészségére koncentrálhasson.

„Megszakad a szívem, hogy ezt kell mondanom, de sajnos további értesítésig el kell halasztanom a következő három hét koncertjeit. 15 éves korom óta turnézom, és őszintén szólva mindig is nehéz volt a barátoktól és a családtól távol lennem” - írta akkor az összeomlott Mendes az Instagramon, hozzátéve, hogy néhány év kihagyás után úgy érezte, készen áll, hogy újra belevesse magát a koncertezésbe, de úgy érzi, a döntése korai volt, nem bírja a nyomást, ahogy ő fogalmazott: „elértem egy töréspontot”.

Jonah Hill a mentális egészségről készített dokumentumfilmjét reklámozta, amikor rosszul lett

775291977
Jonah Hill szorongással küzd
Forrás: AFP

2022 augusztusában Hill elárulta, hogy többé nem fogja népszerűsíteni egyik közelgő projektjét sem, beleértve a mentális egészségügyi problémákkal foglalkozó dokumentumfilmjét is, mivel a sajtóturnék és a nyilvánosság előtt zajló események súlyosbítják a szorongását.

„Nem láttok majd reklámozni a filmet, vagy bármelyik másik mostanában megjelenő filmemet, mert muszáj megvédenem magam. Ha nem tenném, azzal még betegebbé tenném magam” magyarázta a színész egy nyílt levélben, amelyet a Deadline tett közzé. 

Zachary Levi évtizedekig menekült önmaga elől

Operation Smile 12th Annual Ski & Smile Challenge Presented By AlphaPals & Barefoot Dreams
Zachary Levi öngyilkossági gondolatoktól kapott pánikrohamot, akkor ébredt rá, hogy segítséget kell kérnie
Forrás: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

„Egész életemben mentális problémákkal küzdöttem, de nem vettem észre, egészen 37 éves koromig, amikor is totális idegösszeomlást kaptam. Rengeteg más dologhoz menekültem, legyen az szex, drog, pia vagy bármi, ami elterelte a figyelmemet, elzsibbasztott, hogy ne érezzem a fájdalmat, ami elől életem nagy részében menekültem. Újra és újra ugyanazokat a köröket futottam, egy ördögi kört” — vallotta be a színész egy 2022-ben adott interjújában. 

Miután Levi pánikrohamot kapott, amelyet elmondása szerint öngyilkossági gondolatok váltottak ki nála, úgy döntött, hogy profi segítséget kér.

Owen Wilson öngyilkosságot is megkísérelt

Owen Wilsont feldolgozatlan gyermekkori traumái indították el a lejtőn
Forrás: AFP 


Owen Wilson ritkán beszél a küzdelmeiről, ám egy alkalommal kivételt tett, és elmondta, hogy a gyerekkorában elszenvedett traumái nem kerültek feldolgozásra. „A halál gondolata úgy 11 éves korom körül landolt nálam, és nem emlékszem, hogy valaha is beszéltem volna erről a szüleimmel” — mesélte el a beszélgetésben a sztár, aki 2007 augusztusában öngyilkosságot kísérelt meg. Az interjúban azt is elmondta, hogy akkoriban megpróbált beszélni a szüleivel, de amikor elmondta az apjának, hogy aggódik a halál miatt, ő sarkon fordult és otthagyta a fiát.

Azóta a színész jobban van, szerencsésnek érzi magát és hálás mindenért, amit az élettől valaha kapott. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.