Szépség egyenesen: Hogyan javíthat a jó tartás a bőröd állapotán? Videó!

Woman,Using,A,Foam,Roller,To,Release,Myofascial,Muscles,In
Shutterstock/mapo_japan -
helyes testtartás bőr szépség nyújtás
Zavarnak a ráncok? Alábbi tippjeinket követve megtudhatod hogyan korrigálhatod őket, mindössze a testtartásod javításával, ha neked is fontos a bőröd megőrzése és a szépség!

Tudtad, hogy a helyes testtartás rendszeres gyakorlása nem csupán a gerinced egészségét javítja, hanem közvetlen hatással van bőröd állapotára is? Az egyenes tartás segíti a vérkeringést, ami revitalizáló hatással van a bőrsejtekre, és csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét, így fiatalosabb megjelenést kölcsönözve neked, mindemellett természetesen a közérzeted is javulni fog. A szépség megőrzése sokszor a kis trükkökkel kezdődik.

szépség
A nyújtás hozzájárul a szépség és a fiatalság megőrzéséhez
Forrás: Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Hogyan befolyásolja a testtartás a szépséget?

Helytelen testtartás esetén gyakran tapasztalható, hogy a vérkeringés nem megfelelő, amely számos bőrproblémához, például elszíneződésekhez és gyorsabb ráncosodáshoz vezethet. Súlyos esetekben gerincsérvet, és hosszútávú egészségügyi problémákhoz is okozhat. Ezzel szemben a helyes testtartás biztosítja, hogy a vér könnyebben áramolhasson a bőrsejtekhez, így segítve a bőr egészséges és ragyogó megjelenését is.

Az alábbi tippek betartásával értékelhető eredményt érhetsz el:

1. Rendszeres nyújtás

Naponta végezz nyújtó gyakorlatokat, hogy lazítsd az izmokat. Fontos naponta időt szánni nyújtásra hogy megelőzzük az izmok merevségét és támogassuk a helyes testtartást. A nyújtás segít fenntartani az izmok rugalmasságát és hosszát, így könnyebben tarthatjuk az egyenes tartást, és a bőrünk korai elráncosodását is megelőzzük vele. 

2. Helyes ülés: 

Ügyelj arra, hogy egyenes háttal ülj, és ne görnyedj! Sokszor kényelmesedünk bele munkahelyeinken abba a hibába, hogy a hosszan tartó, kemény munka közben belegörnyedünk az íróasztalunkba, amit mondani sem kell, mennyire egészségtelen. Tipp: Az irodai székeden ülve győződj meg arról, hogy a térded és a könyököd derékszögben helyezkedjen el. A könnyebb kivitelezés érdekében használj lábtámaszt egy megfelelő szék segítségével.

3. Erősítő gyakorlatok

Végezz hát- és hasizom erősítő gyakorlatokat, hogy támogasd a helyes testtartást. Végezz rendszeresen gyakorlatokat, mint például a húzódzkodás vagy a plank gyakorlatok, hogy megerősítsd a törzsed és támogasd a gerinc megfelelő tartását.

4. Állj meg időnként: 

Ha túl sokat ülsz, állj fel és mozgasd át magad kicsit, hogy elkerüld a rossz testtartást. Jó tipp lehet, ha a vizes palackunkat, amit máskor az asztalunkra teszünk, a szoba egyik másik sarkába helyezzük, így kicsit rákényszerítjük magunkat, hogy felálljunk az ülő munkából, és mozogjunk.

5. Tudatosság: 

Figyelj oda a testtartásodra a nap folyamán, gyakran ellenőrizd, hogy a vállaid ne essenek össze, és korrigáld a testtartásodat, ha szükséges. Ezáltal tudatosan támogathatod a gerinced egészségét és a bőröd szépségét egyaránt. 

Az alábbi videó segíthet a nyújtó gyakorlatok elvégzésében, ami mindössze napi 7 percet vesz el az idődből. Ugye megéri?

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.