Rokkant lett a Harry Potter színésznője: már járni sem tud

Miriam Margolyes
Getty Images -
Miriam Margolyes mozgáskorlátozott Harry Potter
Saját magát is felelőssé teszi állapota miatt Miriam Margolyes. A Harry Potter Sprout professzora kénytelen segéeszközöket igénybe venni gerinccsatorna-szűkülete miatt.

A Harry Potter színésznője, a 83 éves Miriam Margolyes egy interjúban számolt be arról, hogy gerincbetegsége ma már annyira súlyos, hogy szinte nem tud járni.

Miriam Margolyes a Harry Potter és a titkok kamrájában
Miriam Margolyes a Harry Potter és a titkok kamrájában
Forrás: Northfoto

A Harry Potter színésznőjének állapota sokat romlott

A 83 éves Margolyes a gerinccsatorna szűkületével vívott küzdelméről beszélt. "Nem tudok járni, rokkant, mozgássérült vagyok" – nyilatkozta a People-nak. "Mindenféle segítséget igénybe veszek. Van két botom, járókeretem, de ezek nagyon unalmasak. Most pedig lett egy elektromos mopedem, amivel azonban nagyon szórakoztató közlekedni" - fejtette ki. "Olyan, mint ha egy új játékszerem lenne, csak úgy hasítok vele. Nagyon jó vásárláshoz is, mert van rajta egy kosár"- tette hozzá. 

A gerinccsatorna-szűkület komoly betegség: nyomást gyakorolhat a gerincvelőre és az idegekre, ami fájdalmat, bizsergést, zsibbadást és izomgyengeséget okoz - olvasható a Mayo Clinic oldalán. 

A Harry Potter filmekben a Sprout professzort alakító Margolyesnél korábban csontritkulást diagnosztizáltak, tavaly pedig szívműtéten esett át, kicserélték az aortabillentyűjét. Romló egészségi állapota ellenére a színésznő 2023 júniusában a brit Vogue-nak azt nyilatkozta, hogy már nem fél a haláltól és arról is beszélt, hogy egészségtelen étrendje hozzájárult a betegségei kialakulásához.  "Mozgáskorlátozott lettem, mert annyira vágytam a karamelllára, a sajttortára és egyéb finomságokra. Mohó és falánk voltam, erősebbnek kellett volna lennem" - vallotta a lapnak, amelyben meztelen képet is közöltek róla

Margolyes nincs oda a Harry Potter-univerzumért

A Harry Potter filmek kapcsán ugyanekkor Margolyes megdöbbentő nyilatkozatot tett. "Nem szeretem a gyerekeket. Nem is akarok velük lenni. Persze meg tudnám ölni azt, aki egy gyereket bántani mer, ugyanakkor én nem akarom, hogy körülöttem legyenek. Zajosak, állandóan figyelni kell rájuk" - fejtette ki, de egykor még keményebben nyilatkozott. "Aggódom a Harry Potter-rajongók miatt, mostanra már túl kéne lenniük ezen. Huszonöt éve volt, és szerintem gyerekeknek szól. Benne ragadtak a feelingbe, ami számomra érthetetlen: fel kéne nőniük" - fejtette ki és hozzátette, időnként meghívják Harry Potter témájú esküvőkre is, ami pedig teljesen abszurd számára. Azt sem tagadta soha, hogy egyáltalán nincs elragadtatvan a Harry Potter-univerzumról: „Számomra nem volt fontos. Persze, jó volt szerepelni benne és sok érdekes embert megismerhettem, de azért nem a világirodalom remekéről beszélünk" - tett vitriolos megjegyzést a gyógynövények mágusát alakító színésznő. 

Színésztársait sem kímélte

De nem ez volt a színésznő egyedüli meglepő kijelentése: a minap arról beszélt, Leonardo DiCaprio büdös, Steve Martin pedig kellemetlen. 

Arról beszélt, hogy nem volt jó élmény, amikor együtt dolgozott Leonardóval az 1996-os Baz Luhrmann-féle Rómeó és Júlia adaptációban."Kicsit büdös volt, mert nagyon meleg volt Mexikóban, és a fiatal srácok nem ügyeltek arra, hogy minden testrészüket alaposan megmossák” - vélekedett, de Steve Martin is megkapta a magáét. "Elég undok. Egy s*ggfej volt, ennyit mondhatok" - szögezte le. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.