Ne aludj rosszul! 5 pizsamatípus a jobb alvásért

Full,Body,Portrait,Of,Charming,Cheerful,Lady,Sit,On,Floor
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Roman Samborskyi/Shutterstock. No use without permission. - Roman Samborskyi
egészség pizsama alvás
Az alvás minősége alapvetően befolyásolja mindennapi közérzetünket és egészségünket. Ha te is szeretnél éjszakánként pihentetőbb alvásra szert tenni, érdemes átgondolni a megfelelő pizsama kiválasztását. Íme 5 különböző pizsamatípus, amelyek segíthetnek jobban aludni.

A neurológusok azt mondják , hogy életünk körülbelül egyharmadát alvással töltjük. Ha ez így van, akkor miért viseljük mégis még azt az elnyűtt, ócska pólót, ami középiskola óta megvan? Az bizonyos, hogy az alvás nagy hatással van jólétnek szinte minden aspektusára – a bőr egészségétől a stressz szintjéig – , ezért a pizsama megfelelő kiválasztása a kielégítő alváshoz, az öngondoskodás egyik formája. Szakértőket kérdeztek a legjobb pizsamákról: 

pizsama
5 pizsama típus, amiktől garantáltan jobban alszol
Forrás: Shutterstock/Luis Molinero

Shelby Harris klinikai pszichológus egyetért azzal, hogy a hálóruha anyaga kulcsfontosságú a pihentető éjszakához. „A megfelelő hálóruha kiválasztása javíthatja az alvás minőségét és az általános jólétet" - mondja. „A legjobb hálóruha az éjszakai hűvös és kényelmes tartózkodáshoz légáteresztő, könnyű és nedvességelvezető anyagokból készül." Ezek az anyagok a következők:

  • Pamut
  • Vászon
  • Tencel
  • Merinó gyapjú
  • Bambuszszál

Dr. Harris szerint az ilyen szövetek segítenek megvédeni a bőrt az irritációtól és szabályozni a testhőmérsékletet is. Mindkettő fontos tényező a helyreállító alvásban. Általánosságban elmondható, hogy a test jelzéseket kap a környezettől: amint sötétedni kezd, az agy felszabadítja a melatonin hormont (alváshormont), és a test hőmérséklete csökkenni kezd. Ezért, ha megfelelő pizsamába bújunk, a szervezet megérti, hogy ideje aludni.

1. Pamut 

A klasszikus pamut pizsamák légáteresztőek és kényelmesek, így ideális választás lehet minden évszakban. Határozottan egészségesebb a bőrünk számára, hiszen hagyja lélegezni. Ezenkívül puhább, és különösen ajánlott az érzékeny bőrűeknek. 

 Aswear, Women'secret pamut pizsama DAILY LEISURE, 13.990 HUF

2. Vászon 

A vászonpizsamák kényelmes, hipoallergén, bőrbarát tulajdonságukról ismertek. A vászon tartós, és hosszú élettartamú anyag, amely ellenáll a gyakori mosásoknak és az idő előtti kopásoknak. Ez biztosítja, hogy a pizsama sokáig megőrizze a minőségét. 

Answear, Lauren Ralph Lauren vászon pizsama, 57.990 HUF

3. Tencel

A tencel egy rendkívül sima és puha tapintású anyag, amely kényelmes alvást biztosít. Mindemellett híres a nedvességelvezető tulajdonságáról, így nyáron kiváló választás lehet az izzadós hónapokban, hiszen elvezeti a nedvességet a bőrről, és csökkenti az irritációt kockázatát. 

Answear, Karl Lagerfeld pizsama nadrág, 28.990 HUF

4. Merinó gyapjú 

A merinó gyapjúból készült pizsamák természetes szálai segítenek szabályozni a testhőmérsékletet, így a pizsama melegen tart a hidegben és hűsít a meleg időben is. Ez elősegíti az optimális alvási hőmérséklet fenntartását. 

Tezenis Csónaknyakú viszkóz és merinói gyapjú felső, 6490 HUF

5. Bambusz pizsama

A bambusz egy gyorsan megújuló erőforrás, és környezetbarátabb is a többi anyagnál. Mindemellett ez a szövet nem hajlamos a gyors elhasználódásra, és nem is nyúlik ki, így hosszú ideig a barátunk maradhat.

Softcotton, MIRANDA női pizsama bambuszból, 19.530 HUF

Minden típusnak megvannak a maga előnyei, és az árak széles skálán mozognak. Érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket és az évszakot, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb pizsamát, amely hozzájárul a pihentetőbb alváshoz

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.