Hírességek, aki azonnal Sallai Nóra segítségére siettek

véradás Molnár Andi Sallai Nóra balesete Mága Zoltán hegedűművész
Egy emberként fogott össze az ország a Jóban Rosszban egykori színésznője gyógyulásáért. Sallai Nóra még mindig az intenzív osztályon fekszik: hírességek és civilek segítségével összejött a megfelelő mennyiségű vér számára.

Szeptember 27-én szenvedett súlyos balesetet Sallai Nóra és kisfia Alsónémedinél. A színésztársai, ahogy megtudták a tragikus hírt, arra kértek mindenkit, hogy aki tud, adjon vért a Jóban Rosszban egykori színésznőjének. Nóra életéért küzdenek az orvosok, műtétek sora vár rá. 

Sallai Nóra még mindig élet és halál között
Sallai Nóra még mindig élet és halál között
Forrás: TV2

Sallai Nóra részére irányított véradást szerveztek

Október 4-re összejött a szükséges vér Sallai Nóra számára. „Sokkal többen jöttek el, mint amennyi vérre szüksége lehet Sallai Nórának. Ami nagyon jó hír, fantasztikus érzés megtapasztalni ezt az országos szintű összefogást. A támogatott beteg, Sallai Nóra részére létrehoztunk egy virtuális készletet, biztosított az ellátása, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kórházzal, ahol ápolják” - nyilatkozta a Borsnak az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Dr. Nagy Sándor. 

Számtalan híresség is Sallai Nóra segítségére sietett

Molnár Andi ismeretlenül sem tétovázott

A táncosnő Molnár Andi, bár személyesen nem ismeri Nórát, egy percig sem habozott és elment az irányított véradásra. „Sajnos én nem ismertem Sallai Nórát, de láttam a felhívást és a segítő szándék vezérelt. Rendszeres véradóként pontosan tudtam, hogy mik a feltételei az irányított véradásnak. Akinek van lehetősége, menjen el irányított véradásra. Kéméndi Sallai Nórának nagy szüksége van vérre” - nyilatkozta Andi.

Mága Zoltán rendszeres véradó

„Mága Zoltán hegedűművész azon művészek egyike, aki küldetéstudatát előtérben tartva képviseli a magyar kulturális tradíciókat, és erősíti a magyarságról kialakult pozitív képet, valamint ő az, akit a Szeretet Hegedűsének is neveznek. Nem hiába. Rendszeres véradó is, aki a Karolina úti vérellátó intézetünket tegnap irányított véradási szándéka miatt kereste fel, hogy ezzel is segítse a súlyos autóbalesetet szenvedett színésznő életmentését” - tette közzé a Facebookon az Országos Vérellátó Szolgálat, Mága Zoltán pedig saját oldalán írt arról, hogy most az ima mellett a cselekedet is fontos és arra biztatta ismerőseit, hogy véradással segítsék a bajbajutottakat. 

 

Több Jóban Rosszban-beli kollégája is vért adott

 A TV2 Mokkájában még kedden reggel Nóra Jóban Rosszban-beli színésztársai, Kárpáti Rebeka és Réti Adrienn szintén az életmentő véradásra szólították fel az embereket. Úgy tudni ők is, és a szintén a sorozatból is ismert Kakasy Dóra is elment vért adni.

Csonka Andrásnál látták a legtöbben elsőként a felhívást...

... amit aztán később rengetegen megosztottak. Így tett Járai Kíra, Józan László

Összefogtak Dunaharaszti lakosai is 

A balesetben súlyosan megsérült Sallai Nóra színésznő Dunaharaszti lakos, és most segítségre, vérre van szüksége - írták a közösségi médiában és megköszönték mindenkinek a segítséget. Úgy tudni, a feltüntetett véradópontokon kígyózó sorok vártak, hogy vért adhassanak Nórának. 

Szeptember 27-én Sallai Nóra, színésznő és ötéves kisfia egy családi rendezvényről tartott haza, amikor egy 130 km/órával száguldó, kivilágítatlan luxusautó beléjük hajtott. A Jóban Rosszban egykori szereplője és kisfia súlyosan megsérültek, állapotuk azóta is válságos, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Egyes sajtóértesülések szerint Nóra férje, Bence teljesen összeomlott a tragédia súlya alatt. Állítólag a munkájával is teljesen felhagyott annak érdekében, hogy folyamatosan a szerettei mellett lehessen. A család és a barátok pedig egyetlen percre sem merik magára hagyni a megtört családfőt. 

15 éves lány volt az első, aki a segítségükre sietett, vele a Life.hu beszélgetett.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.