Magas rost- és fehérjetartalma, lassú felszívódása, alacsony glikémiás indexe kedvezően hat a vércukorszintre, de a bélbaktériumokat is táplálja. Ki találod, melyik hüvelyes növény tudja mindenzt? Persze, hogy a csicseriborsó.
Dr. Amir Khan kiemelte a hüvelyes magas fehérje- és rosttartalmát, és kifejtette, hogy ezek a tápanyagok együttesen „lassítják az emésztést”, elősegítve a teltségérzetet. Egy TikTok-videóban tovább magyarázta: „A csicseriborsó a vércukorszintedet is képes kezelni”.
Kifejtette, hogy alacsony a glikémiás indexe, és hogy a rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, ami a vércukorszint egyenletes emelkedéséhez vezet, nem pedig hirtelen kiugráshoz. Az orvos dicsérte a csicseriborsóban található oldható rostot is, amely „gélszerű” anyagot képez az emésztőrendszerben, ami jótékonyan hat a bélbarát baktériumokra, és potenciálisan csökkenti az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteit és a bélrák kockázatát.
Dr. Khan nem állt meg itt, és felfedte, hogy a csicseriborsó gazdag magnézium- és káliumforrás, amely „segíthet a szív egészségének támogatásában és a vérnyomás csökkentésében”. Végül a doki még egy előnyös tulajdonsággal egészítette ki a csicseriborsó étrendbe illesztésének előnyeiről szóló, már így is széles körű listáját: a hüvelyes a rákmegelőzésben is jeleskedik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.