5 étel, aminek a helytelen tárolásával rengeteg pénzt veszíthetsz

háztartás, tárolás, élelmiszer
Shutterstock - Maria Ocheretna
háztartás élelmiszer tárolás
Úgy érzed, mintha indokolatlanul gyorsan fogynának az élelmiszereid? Könnyen lehet, hogy a helytelen tárolás a ludas, ami miatt jóval hamarabb romlanak meg az ételek. Segítünk, mik azok a hibák, amiket mindenképp érdemes elkerülni!

Talán nem is gondolnád, hogy rengeteget spórolhatsz azzal, ha gondot fordítasz az élelmiszerek megfelelő tárolására. 

Young woman putting groceries into open fridge in kitchen, back view
Az élelmiszerek tárolása olykor trükkös lehet. Forrás: Shutterstock

5 baki az élelmiszer-tárolásban, amit te is elkövetsz 

Frissesség bármi áron?

Mindannyian azt szeretnénk, ha az ételeink, frissek, egészségesek és táplálóak maradnának a lehető legtöbb ideig. 

Azonban gyakran elkövetünk olyan hibákat, amik miatt az alapanyagok a kelleténél gyorsabban indulnak romlásnak, elveszítik az aromájukat, vagy akár egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

 Nézzük meg, melyek azok az ételek, amelyeket a legtöbben rosszan tárolunk. 

1. Tej a hűtő ajtajában

Talán nem tudtad, de azok a dolgok, amiket a hűtőszekrény ajtajában tárolunk, nem lesznek olyan hidegek, mint a szekrény belső részébe helyezett termékek. 

A tejnek pedig hideg hőmérsékletre van szüksége ahhoz, hogy kellőképpen friss maradjon, ezért érdemes inkább a belső polcokra tenni.

 Az ajtóba pedig inkább szószokat, üdítőket, vagy kevésbé romlandó dolgokat tegyünk. 

2. Magvak a kamrában 

A felbontott csomag magvakat érdemes hűtőszekrényben tárolni, mivel így tovább maradnak frissek, mintha a szabad levegőn hagynánk őket. A legjobb megoldás, ha légmentesen záródó edénybe tesszük őket, mivel így távol tarthatjuk a nedvességet is. 

3. Paradicsom a hűtőben 

Sokan automatikusan a hűtőbe teszik a paradicsomot, mondván, hogy így tovább friss marad, pedig ezzel éppen az ellenkezőjét érjük.

 Bár hamarabb megromlik a paradicsom a pulton tárolva, azonban vannak dolgok, amiket érdemes feláldozni az íz oltárán.

 A paradicsom ugyanis észrevehetően ízletesebb szobahőmérsékleten tárolva, míg a hűtőben minden ízét és zamatát elveszti. 

4. Burgonya a hűtőben 

A krumplit érdemes sötét, hűvös helyen tárolni, minél távolabb a hűtőtől, mivel a hideg a burgonyakeményítőt cukorrá alakítja és egy elszíneződött, furcsán édes pépet hagy maga mögött. 

Túlságosan meleg helyre sem érdemes tenni, például a mosogató alá, mert a meleg elősegíti a csírázást

5. Tojás a hűtő aljában 

A tejhez hasonlóan a tojást is távol kell tartani a hűtőszekrény ajtajától, mivel a hőmérséklet túlságosan ingadozik azon a részen, ahol a beépített tojástartók vannak. 

Ezért NE edd meg a maradék spagettit 5 nap után – durva következményei lehetnek!Kiderült, változik-e a tojás ára húsvétra - Jobb felkészülniKábítószereket szedünk anélkül, hogy tudnánk róla - 9 veszélyes legális drog a világon

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.