Stahl Judit
Hozzávalók a lazacos pennéhez:
- 50 dkg friss lazacfilé, 2x2 cm-es darabokra vágva
- 1/2 dl olívaolaj
- só és őrölt bors
- 35 dkg penne
- 45 dkg mélyhűtött vegyes zöldség, fagyosan
Hozzávalók a szószhoz:
- 2 dl tejszín
- 1 dl ketchup (lehetőleg bioketchup)
- 20 dkg natúr tejszínes sajtkrém
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 citrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és sütőpapírt terítünk egy akkora tepsibe, amelyen elfér majd a lazac.
2. A lazacdarabokat összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, egymás mellé ültetejük a tepsin, és alufóliával lefedve 20 perc alatt megsütjük.
3. Közben a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben megfőzzük a csomagolásán jelzett idő alatt, majd leszűrjük.
4. A zöldségeket még fagyos állapotukban beleöntjük egy párolóedénybe, és lefedve, gőz fölött megpároljuk.
5. A szószhoz a hozzávalókat robotgéppel összekeverjük. Beleforgatjuk a tésztát, a zöldséget meg a lazacot, és sózzuk-borsozzuk. Amennyiben szükséges, a szószt fellazíthatjuk 1-2 merőkanálnyival a zöldség párolólevéből.
4 adag lesz belőle. 30 perc alatt elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.