A hét receptje: Gyümölcsös csirkecomb

csirke recept Buday Péter hét receptje gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb hét, és újabb recept. A gyümölcs kedvelőknek Buday Péter előadásában egy gyors, könnyű és ízletes étel. Ha valaki előtte alaposan megismerkedne a csirkés hadműveletekkel, azoknak ajánljuk a főzőiskolánkat . A többieknek addig is jó főzést - az iskolába járók pedig csatlakozzanak. A recept négy főre van megadva.
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8dQu55bdCLXSvOd8

4 fős adag:

4 db csirkecomb csont nélkül
25 dkg magozott meggy

8 dkg mangó

1 dl száraz fehérbor
10 dkg reszelt félkemény sajt

2 db alma (25 dkg)
0,5 dl étolaj

1 evőkanál méz

1 dl víz

Meggybefőttet apróra vágok. Apróra vágom a mangót, és összekeverem a meggyel.

A csirkecombot megsózom, és a belsejébe reszelt sajtot teszek. Erre kanalazom rá a töltelékként használt mangós meggyet. Becsavarom a húst és fogpiszkálóval összetűzöm.

A serpenyőben olajat melegítek. A megtöltött csirkecombot úgy teszem bele az olajba, hogy az összetűzés legyen alul. Takarékra állítom, és megfordítom. Amikor elősült, ráöntöm a fehérbort és fedőt teszek rá, és 10 perc alatt készre párolom.

Miután elkészült, kiveszem a csirkét és a sülő szaftra mézet és vizet teszek. Ezt beforralom olaj sűrűségűre, ez lesz az étel mártása.

A köret, egyszerű sültalma. Serpenyőben olajat melegítek arra teszem a kifúrt, ujjnyi vastagságúra felvágott almakarikát és megsütöm.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.