A csicseriborsó alapú reggeli kellő mennyiségű fehérjével lát el bennünket egész délelőtt, de ez az étel könnyű ebédként is kitűnő lehet. Sportolóknak edzés után ajánlott.
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsó
1 mk. szódabikarbóna
3-4 ek. extra szűz olívaolaj
1,5 bögre víz
zöldfűszerek (oregánó, majoránna, tárkony stb.), só, bors, vegamix
1 db kápiapaprika
1 szál póréhagyma
2 tk. fokhagymapor
1 tk. kurkuma
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Egy tálban, habverő segítségével összekeverjük a hozzávalókat, a kókuszolaj, a paprika és a póré kivételével, majd hűtőbe helyezzük egy órára.
2. Hűtés után belekeverjük az aprított pórét és a kockákra vágott paprikát. Alaposan elkeverjük.
3. Egy palacsintasütőben kevés kókuszolajat hevítünk, egy merőkanálnyit szétterítünk rajta, lefedjük, majd pár perc elteltével megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: keverőtál, merőkanál, vágódeszka, kés, fakanál, kisebb átmérőjű, tapadásmentes serpenyő, esetleg palacsintasütő, aminek van fedője is. Olajkenő ecset a sütéshez, tányérok.
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.