Tökéletes vendégváró étel, aminek formája és íze mindenkit levesz a lábáról.
Hozzávalók:
1 csomag (300 gr) füstölt tofu
fél dl teriyaki vagy szójaszósz
1 dl szójajoghurt
1 db félérett avokádó
1 dl kókuszolaj
150 gr rukkola saláta
4 db közepes méretű torillalap
Elkészítés:
1. A füstölt tofut felkockázzuk, majd kókuszolajon aranybarnára sütjük egy teflonserpenyőben szójaszósz hozzáadásával. Ha kész, félretesszük.
2. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját és vékony csíkokra szeljük.
3. A tortillalapokat megkenjük szójajoghurttal, majd széltében kirakjuk egy sor sült tofuval, a következő sorba rukkola salátát rakunk, majd a következőbe avokádószeleteket. A felénk eső részétől elkezdjük szorosan feltekerni a tekercseket, majd ha készen van, a közepétől kezdve kb. 4-6 ujjnyi vastag tekercsekre vágjuk.
4. Felállítva tálaljuk, tűzdeljük meg fogpiszkálóval.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Szükséges eszközök: kés, teflonserpenyő, tál
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.