A töltött káposztát ezúttal hús helyett kolbásszal készítjük el.
Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg sütnivaló kolbász
10 dkg császárszalonna
10 dkg füstölt kolbász
8 darab savanyúkáposzta-levél
40 dkg apró káposzta
2 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
3 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
4 szem egész bors
Elkészítési idő: 70 perc
Elkészítés:
A sütnivaló kolbászt a bőréből kinyomkodjuk, majd megtöltjük vele a káposztaleveleket. A káposztalevelek két végét felhajtjuk, majd a levelet feltekerjük. Az apró káposztát, ha túl sós vagy savanyú, kiöblítjük. Nagyobb méretű lábasban kipirítjuk a császárszalonnát, majd hozzáadjuk a félbevágott, majd hosszában felszeletelt vöröshagymát, és rövid pirítás után hozzáadjuk az apró káposztát is. Megszórjuk fűszerpaprikával, és a betöltött káposztákat szorosan egymás mellé helyezzük az apró káposzta tetején. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a borsot, a zúzott fokhagymát, és fedő alatt 50 percig, kis lángon pároljuk. Ezután a töltelékeket kivesszük, és tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kiforraljuk, majd kipirított füstölt kolbászkarikákkal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Extra tipp:
A savanyú káposztát helyettesíthetjük forrázott fejeskáposzta-, vagy éppen kelkáposzta-levelekkel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.