A tarhonya nem csak köretként jó a pörkölt mellé. Könnyen készíthetünk belőle húsmentes, önálló fogást.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg házi jellegű, 4 tojásos tarhonya
15 dkg fagyasztott, vágott parajlevél
15 dkg füstölt reszelt sajt
2 evőkanál étolaj
5,5 dl forró víz
2 gerezd fokhagyma
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük az étolajat, ráöntjük a tarhonyát, aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk sóval. Felöntjük a felforralt vízzel, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük. Amikor már puha a tarhonya, hozzáadjuk a vágott, gyorsfagyasztott parajlevelet (de nem pépet!), a zúzott fokhagymát és a reszelt füstölt sajt felét. Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal és reszelt szerecsendióval. Forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Extra tippünk:
Ha azt szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, adjunk hozzá még 4 evőkanál krémsajtot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.