Ha már meguntad a szokványos salátákat, próbáld ki a zöldbabot!
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg bacon
0,5 dl száraz fehérbor
2 darab zsemle
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg zöld ceruzabab
10 dkg champignon vagy laskagomba
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
Elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
Egy serpenyőben megpirítjuk a nagyon apró kockákra vágott bacont. Hozzáadjuk a kis cikkekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és a cikkekre vágott lilahagymát. Az egészet lefedjük, és 3 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a friss vagy felolvasztott zöldbabot, néhányszor átpörgetjük a serpenyőben, és újból 2 percig fedő alatt pároljuk. Közben a zsemlét felkockázzuk. Utolsó mozzanatként a raguhoz keverjük a zsemlekockákat, az apróra vágott kapor- és petrezselyemleveleket, meglocsoljuk az olívaolajjal, mégegyszer összerázzuk, és langyosan, mélyebb tálakban tálaljuk.
Extra tipp:
Kapor helyett használhatunk tárkonyt vagy lestyánt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.