Gondoltál már erre? Pikáns, eredeti gyümölcslevest készíthetünk szőlőből is!
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg nagy szemű szőlő, leszemezve
6 dl 100%-os szőlőlé vagy must
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 darab fahéjrúd
fél citrom
néhány mentalevél
1 csipet só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a fahéjat, a lisztet és jól elkeverjük. Ezután felöntjük a szőlőlével vagy musttal, és kiforraljuk. Miközben habverővel kevergetjük, hozzáadjuk a tejszínt és a sót is. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét a leveshez adjuk, és összeturmixoljuk. Belecsavarjuk a fél citrom levét. Tálaláskor a levesbe tesszük a megmaradt, magozott szőlőszemeket, és megszórjuk a tetejét apróra vágott mentalevéllel.
Extra tipp:
A levest vörös szőlőből, például otellóból is elkészíthetjük, csak ebben az esetben a receptben írt szőlőlét vagy áfonya-, vagy szederlével helyettesítsük. A levest hidegen is találhatjuk, ám ebben az esetben a készítésénél ne vajat, hanem 5 evőkanál szőlőmagolajat használjunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.