Előételnek: dióhummusos falatok
Hozzávalók:
1 üveg főtt csicseriborsó
1 bögre darált dió
2 gerezd fokhagyma
1 csipet cayenne bors
1 mk római kömény vagy garam masala
2 ek inaktív élesztőpehely (nemes élesztőpehely)
3 ek olívaolaj
fél citrom leve
só, bors
Így készítsd el
A hozzávalókat az olíván kívül helyezd egy aprítóba, és lassú fokozaton dolgozd össze, majd fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat. Krémes, fűszeres masszát kapsz, ezzel kend meg a pumpernicket (fekete kovászos, egészséges kenyér). Vendégvárónak tökéletes lesz!
Isteni ünnepi köret: áfonyás-pisztáciás édesburgonyasaláta
Hozzávalók:
4 db friss édesburgonya meghámozva, felkockázva
1 szál újhagyma vagy póréhagyma, apróra vágva
1 marék aszalt áfonya aprítva
1 tk tojásmentes majonéz (veganéz)
1 tk dijoni mustár
só, bors, vegamix
1 tk garam masala
1 tk grillfűszer
olívaolaj
10 dkg pisztácia
Így készítsd el
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el rajta a kockákra vágott édesburgonyát. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg egy kis vegamixszel, garam masalával és grillfűszerrel. 25 perc alatt süsd készre, majd keverd össze és szórd bele a hagymát és az aprított áfonyát. Ha az édesburgonya kihűlt, add hozzá az öntethez és alaposan forgasd össze. Tálalás után a tetejét szórd meg pisztáciával. Bármilyen zöldségfasírthoz kitűnő köret ez az ízletes saláta!
A tökéletes főétel: karácsonyi mandulás vagdalt hagymalekvárral
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini reszelve, kinyomkodva
2 db közepes répa reszelve
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 blokk füstölt tofu vagy búzahús
1 bögre csicseriborsóliszt
1 bögre darált, pirított mandula
fél bögre gluténmentes lisztkeverék
2 ek pirított tökmag
só, bors, kevés paprika (lehet hozzáadni kedvenc zöldfűszereket is)
A hozzávalókat helyezd egy aprítóba, majd masszává dolgozd össze. A masszát egy hőálló üvegtálba simítsd egyenletesen, majd a tetejét locsold meg olívaolajjal. 180 fokos sütőben 25-30 percig süsd. Ha kihűlt, vágd szeletekre és halmozz a tetejére hagymalekvárt.
Így készül a hagymalekvár
Hozzávalók:
személyenként 2 hagyma
2-3 ek bio margarin
1 ek nádcukor
2 ek balzsamecet
só
A hagymákat karikázd fel, a margarint olvaszd meg, és közepes lángon kezdd párolni a hagymát, közben folyamatosan kevergesd. A karamellizáció folyamata elég hosszú, türelemmel készül. Ha elkezd barnulni a hagyma, sózd meg, add hozzá a cukrot, és öntsd fel balzsamecettel. Addig kevergesd, míg a hagyma besűrűsödik, és szép aranybarna színt kap.
Mennyei desszert: sütőtökös csokis brownie-szuflé
Hozzávalók:
1 és fél bögre gluténmentes lisztkeverék
1 ek lenmagliszt 3 ek vízzel összekeverve (tojáspótló)
3/4 bögre nádcukor vagy természetes édesítő
1/3 bögre kakaópor
1 tk chai masala fűszerkeverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom)
100 g étcsokoládé
csipet só
fél ek sütőpor
fél bögre mandulatej
fél bögre sült sütőtökpüré
1tk vanília aroma
3 ek cukor, 2 ek kakaópor összekeverve
1 és 1/4 bögre növényi tejből készült kakaó vagy kakaós rizstej
Így készítsd el
Először is készítsd el a lenmagtojást: ehhez keverj össze 1 ek lenmagot 2 ev langyos vízzel, hagyd állni 10 percig, amíg bezselésedik, ehhez add majd hozzá a keveréket. Keverd össze a szárazanyagokat és a nedves hozzávalókat külön tálban, majd a nedveset apránként adagold a szárazhoz, és nagyon alaposan keverd el. Egy üvegtálat bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen oszlasd el a sütimasszát. Szórd meg a cukros-kakakóporos keverékkel, majd öntsd le a kakaós rizstejjel. 190 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Még melegen, tejmentes vanília- vagy banánfagyival tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.