A fánk elsősorban farsang idején népszerű, de az idők és a szokások oly változatos formáját kínálják, hogy egész évben élvezhetjük, számtalan formában: szalagos farsangi fánkként, egyszerű túró- vagy burgonyafánk alakjában, de lehet a fánk csöröge, talkedli, rózsafánk is, vagy kövér töltelékes - ahogyan éppen kedvünk telik benne. Nálam legtöbbször - mi sem természetesebb - a virágos fánk a menő.
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 evőkanál rum
2 evőkanál rózsaszörp
1 dl tejföl
4 tojássárgája
a sütéshez: olaj
a tetejére:
2-3 evőkanál porcukor
rózsalekvár
Az elkészítés módját itt olvashatod el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.