A virslievésnek nálunk hagyománya van. Az év sok másik napján is fogyasztjuk, de a legtöbb ember asztalán újévkor biztosan megtalálható. Azonban sokan unalmasnak tartják már, hogy mindig csak főtt virsli és lencsefőzelék kerül az asztalukra, a babonák miatt viszont nem szívesen ennének mást.
Ezért mutatjuk meg nektek ezt a fantasztikus receptet, hogy a népi hagyományokat is kielégítsük, de azért valami kis újdonság is legyen.
Így készülnek a virslis sült golyócskák
Fogjuk a szerintünk legfinomabb virslit, 1-1,5 cm vastagságú karikákat vágunk belőlük. Ezt követően a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, feltesszük főnni. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és megvárjuk amíg teljesen kihűl. Amikor már hideg a krumpli, egy sajtreszelő segítségével apró darabokra aprítjuk.
Ezután a krumplit egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Az így kapott keveréket összedolgozzuk, ha túlságosan folyékony vagy ragadós lenne, akkor még egy kis liszttel szilárdíthatjuk. Ha kész a tészta, akkor csípjünk le belőle egy nagyobb diónyi darabot, formázzunk belőle golyó alakot, és nyomjunk bele egy karika virslit. Ezt addig ismételgessük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Fontos, hogy a kész golyócskákat liszttel leszórt tálcára vagy munkalapra helyezzük, mert nagyon sok szenvedést tud okozni ha leragad az étel. Utolsó lépésként pedig egy serpenyőbe olajat melegítünk, és kisütjük a falatkákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.