Egészséges recept: zöldborsófőzelék fasírttal

Forrás: LifeTv -
főzelék fasírt recept Buday Péter zöldborsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

Főzelék:

  • 40 dkg fehérrépa
  • 40 dkg paszternák
  • 40 dkg zöldborsó

Fasírt:

  • 30dkg darált lapocka
  • 1 db tojás
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
Zöldborsófőzelék fasírttal Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A paszternákot és a petrezselyemgyökeret megfőzöm, só nélkül. Összeturmixolom, és vajat adok hozzá, amivel kikeverem, így finom, krémes lesz az állaga. Hozzáforralom az apróra vágott petrezselyemzöldet. A meggőzölt zöldborsót hozzákeverem, végül sóval ízesítem.

A darált sertéslapockához hozzádarálom a fehér- és a sárgarépát. Beleütöm a tojást, sóval ízesítem, kevés kukoricakeményítővel megszórom. Serpenyőben nem túl bő olajban kisütöm a húspogácsákat. Kisüthetem sütőben papíron is kb. 20 perc alatt, ha 6-8 dkg-nál nem nagyobbak a pogácsák.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.