mézeskalács karácsony recept forró csokoládé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hiszed, csak a gyerekek kiváltsága a forró csokoládé? Nos, ne hidd! A karácsony és egyben a hideg hónapok kedvenc itala fahéjjal, szerecsendióval megbolondítva lehet csak igazán szerves része a tél legkimagaslóbb ünnepének.

Hozzávalók

  • 3 csésze tej
  • 1 csésze darabolt tejcsokoládé
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál vanília aroma
Mézeskalácsos forró csokoládé Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Egy nagy edényben, öntsd össze a tejet és a tört csokoládét, majd főzd fel kis lángon, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Fontos, hogy ne forrald fel! Ezután vedd le a tűzről, add hozzá a a többi hozzávalót. Keverd el alaposan. Forrón tálalt, tejszínhabbal, vagy épp apró mézeskalács figurákkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.