recept lecsó spagetti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • néhány szelet kolbász
  • 400 g spagetti
  • 300 g TV paprika
  • 300 g paradicsom
  • 300 g lilahagyma
  • 100 g olívaolaj
  • 60 g friss citrom kicsavart leve
  • 150 g újhagyma a hosszú zöld szárával együtt
  • 20 g friss bazsalikom
  • 30 g só
Lecsós spagetti Forrás: Keverd újra Buday!/LifeTv

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzöm, majd tányérra teszek egy adagot. Erre mehet is rá a karikákra, majd félbe vágott kolbász. Rusztikusabb darabokra vágom a lilahagymát, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot is. Ezeket külön-külön egy kevés olajon megpirítom, majd mehetnek rá ezek is a tésztára. Tálalás előtt a tésztát végül összekeverem a zöldségekkel, olívaolajjal, friss citrom levével, sóval, és friss bazsalikommal ízesítem. Kis karikákra vágott újhagymával frissítem.

Nézd meg a videót:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.