Ha szeretnénk valamilyen látványos, mégis egyszerűen elkészíthető, finom és letisztult süteménnyel meglepni a szeretteinket karácsonykor, akkor a hópehely a legjobb választás. Nem igényel nagy odafigyelést vagy sok munkát, ez azonban nem látszik a végeredményen! Finom, és kedvünk szerint ízesíthető.
Hozzávalók
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, vagyis a lisztet, a porcukrot és a sütőport, valamint beletesszük a narancs reszelt héját. Ezután következik a zsiradék, amivel elmorzsoljuk a keveréket, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt is. Ha jól összekevertük, akkor 20 percre vagy fél órára hűtőbe tesszük pihentetni. Ezután fél centis vastagságúra nyújtjuk, és hópehely alakú formákkal – vagy bármilyen karácsonyi formával – kiszúrjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Amint kivettük, megszórjuk még porcukorral, és ehetjük is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.