Nem rég ünnepelte születésnapját Anglia királynője, természetesen most sem hiányozhatott kedvenc édessége a nagy napról, amit királyi cukrász készített el neki. Erzsébet úgy döntött, megosztja népével az isteni desszert receptjét, hogy más is élvezhesse azt. Íme!
Hozzávalók:
Alap
15 g ecet
300 ml tej
50 ml növényi olaj
60 g vaj (megolvasztva, lehűtve)
2 tojás
5 ml vanília esszencia
250 g liszt
75 kakaópor
300 g kristálycukor
10 g szódabikarbóna
100 g fehércsoki
Vajkrém öntet
90 g magas kakaótartalmú csokoládé
100 g vaj
125 g porcukor
Elkészítés
Alap
- 150 ° C-ra melegítsd elő a sütőt.
- A lisztet, a cukrot, a kakaóport és a szódabikarbónát egy edényben keverd össze.
- Külön tálban a tojásokat vanília esszenciával, megolvasztott vajjal, olajjal, tejjel és ecettel keverd ki.
- Lassan add hozzá az első keverékhez a másodikat.
- A tészta legyen sima és csomómentes!
- Add hozzá a csokoládé darabokat (helyette lehet dió, szárított gyümölcs)
- Tedd egy tálcára a cupcake kosarakat.
- Fém kanállal a keveréket egyenlően oszlasd el a kosarakban
- Süsd 15-18 percig, amíg aranyszínű nem lesz, és hagyd kihűlni.
Vajkrém
- Keverd a cukrot és a vajat addig, amíg könnyű és krémes egyveleg nem lesz belőle.
- Add hozzá a meleg, olvasztott csokoládét
- Végül jöhet a díszítés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.