Erzsébet királynő recept édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erzsébet királynő úgy döntött, megosztja kedvenc csokis cupcake receptjét 94. születésnapja alkalmából. Így már bárki elkészítheti otthon a királyi édességet.

Nem rég ünnepelte születésnapját Anglia királynője, természetesen most sem hiányozhatott kedvenc édessége a nagy napról, amit királyi cukrász készített el neki. Erzsébet úgy döntött, megosztja népével az isteni desszert receptjét, hogy más is élvezhesse azt. Íme!

Hozzávalók:

Alap
15 g ecet
300 ml tej
50 ml növényi olaj
60 g vaj (megolvasztva, lehűtve)
2 tojás
5 ml vanília esszencia
250 g liszt
75 kakaópor
300 g kristálycukor
10 g szódabikarbóna
100 g fehércsoki

Vajkrém öntet
90 g magas kakaótartalmú csokoládé
100 g vaj
125 g porcukor

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen's birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs. If you or a loved one are celebrating a special occasion during isolation why not treat yourself to some #RoyalBakes? Remember to share your creations with us! Ingredients for the cake sponges - (serves approximately 15) 15g vinegar 300ml milk 50ml vegetable oil 60g butter (melted and cool) 2 eggs 5ml of vanilla essence 250g of self-raising flour 75 of cocoa powder 300g caster sugar 10g bicarbonate of soda 100g white chocolate chips cupcake cases Ingredients for the buttercream topping: 90g of high percentage dark chocolate 100g butter 125g icing sugar Option to also use Royal icing, instead of buttercream: Royal icing available pre made in shops Add food colouring to create different colours Cake sponge method: -Preheat the oven to 150 C -Combine the flour, sugar, cocoa powder and bicarbonate of soda into a mixing bowl -Whisk the eggs in a separate jug, with the vanilla essence, melted butter, oil, milk and vinegar -Slowly add the wet mixture into the dry mixture, little by little -Ensure the batter is smooth with no lumps -Finally add the chocolate chips (alternatives could be nuts, dried fruit) -Lay the cupcake cases onto a tray -Use a metal spoon to equally divide the mixture into the cases -Bake for around 15-18 minutes, take out of the oven when golden and springy on touch -Leave to cool Buttercream icing method: -Cream the sugar and butter together, until light and creamy -Add in the warm melted chocolate -If you have a piping bag to hand, pipe the icing on the top of cakes for decoration (otherwise gently use a teaspoon or small spatula to ice) Royal icing method: -If decorating with royal icing, roll the icing out and cut into circular disks -Lay the disc over the cupcake and mould to required shape We hope you enjoy! #RoyalBakes

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés,

Elkészítés

Alap
- 150 ° C-ra melegítsd elő a sütőt.
- A lisztet, a cukrot, a kakaóport és a szódabikarbónát egy edényben keverd össze.
- Külön tálban a tojásokat vanília esszenciával, megolvasztott vajjal, olajjal, tejjel és ecettel keverd ki.
- Lassan add hozzá az első keverékhez a másodikat.
- A tészta legyen sima és csomómentes!
- Add hozzá a csokoládé darabokat (helyette lehet dió, szárított gyümölcs)
- Tedd egy tálcára a cupcake kosarakat.
- Fém kanállal a keveréket egyenlően oszlasd el a kosarakban
- Süsd 15-18 percig, amíg aranyszínű nem lesz, és hagyd kihűlni.

Vajkrém
- Keverd a cukrot és a vajat addig, amíg könnyű és krémes egyveleg nem lesz belőle.
- Add hozzá a meleg, olvasztott csokoládét
- Végül jöhet a díszítés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.