A gyerekek mellett a felnőttek is szeretik a december 6-át, hiszen Mikuláskor többnyire csoki és édesség kerül a csizmákba. Akármennyire is imádod a csokoládét, biztosan van 1-1 csokiból készült télapó, amivel egyszerűen nem tudsz mit csinálni. Nos, ha az alábbi sütik bármelyikét elkészíted, nem kell márciusig takargatnod a széttöredezett, jobbra-balra rakott édes figurákat.
Csokis brownie
Amire szükséged lesz hozzá:
Így készítsd el:
Olvaszd fel a vajat a csokidarabokkal együtt. Ha alaposan összekeverted, tedd bele a cukrot és a kakaóport. Ha ez kész, tedd félre, melegítsd elő a sütőt, és pirítsd meg a durvára vágott diót.
Ha lehűlt a csokis vajas massza, tedd hozzá a tojást, a diót és a lisztet, majd keverd hozzá a szódabikarbónát is. A homogén masszát ezután tedd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe - én karácsonyi formákat választottam - és süsd 35-40 percig 160-180 fokon, légkeveréssel. Érdemes közben tűpróbát végezni, ha nem ragad a tészta, kész a brownie.
Mama csokidarabos kuglófja
Hozzávalók:
Fogj egy tálat, és keverd össze a hozzávalókat. Törd apró darabokra a megmaradt mikulás csokit, dobd a masszába, és ha alaposan elkeverted, kész is a massza. Lisztezd ki a kuglóf formát, és 45-50 perc alatt süsd készre 150 fokon, légkeveréssel.
Elronthatatlan csokis muffin
Amire szükséged lesz hozzá:
Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze egy tálban a tojással. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, ha szükséges, higítsd a masszát egy kis tejjel. Akkor jó a keverék, ha tejföl állaga van. Végül tördeld bele a maradék mikulás csokit, tegyél a muffin formába kapszlikat, és kanalazz nagyjából két evőkanálnyit mindegyikbe. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig, és kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.