Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sütés nélkül is elkészíthető sütemények, amelyek nem igényelnek nagy előkészületet. Azok is bátran elkészíthetik, akiknek nincsen sok idejük a konyhában tevékenykedni. Akár vendégeknek, akár a családtagoknak készülnek az alábbi receptek, garantált lesz a siker.
Sajttorta
Hozzávalók
Tésztához:
30 dkg omlós keksz
15 dkg vaj
Krémhez:
50 dkg mascarpone
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
8 dl tejszín
fél citrom leve
Elkészítés
A kekszet daráljuk le, majd olvasszuk fel a vajat és dolgozzuk össze a keksszel. A mascarponét és a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a vanília aromát és a citrom levét. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a sajtos krémmel. Vegyünk elő egy tortaformát, béleljük ki a kekszmasszával, majd töltsük meg a krémmel és tegyük be a hűtőbe pár órára. Pár óra elteltével vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint díszítsük a tetejét gyümölccsel, tejszínhabbal, lekvárral stb.
Kókuszos rúd
Hozzávalók
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl tej
10 dkg kakaó
4 ek főtt kávé
40 dkg darált keksz
rumaroma
4 szem apróra tört dió
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Egy tálba összeöntjük a cukrot, a tejet, a kakaót és a vajat, feltesszük melegedni egészen addig, amíg a vaj meg nem olvad. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót, a rumaromát, a kávét és végül a keksszel összekeverjük. Körülbelül fél órát hagyjuk állni, eközben többször megkeverjük. Kiterítünk egymás mellé az asztalra két darab 50 cm-es alufóliát és erre rátesszük a masszát. Formázzuk meg úgy, hogy gusztusos és arányos legyen. Ha végeztünk, forgassuk meg kókuszreszelékbe. Végül tegyük be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
Nutellás túrógolyó
Hozzávalók
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
25 dkg étcsokoládé
2 ek porcukor
Nutella
Elkészítés
Fogjuk a nutellát és egy habzsákba vagy egy zacskóba beletöltjük és kis adagokat nyomunk sütőpapírra, körülbelül 18-10 darabot, majd betesszük a fagyasztóba körülbelül 10-15 percre. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a zselatint. A kapott masszát betesszük a hűtőbe körülbelül 10 percre. Ha kivettük a hűtőből, vizes kézzel a masszából diónyi nagyságú adagot veszünk ki, amelynek a közepére egy nutellás halmot teszünk, majd gombóc formájúra gyúrjuk a kezünkkel. Ha végeztünk, visszatesszük a kész golyókat a hűtőbe további 10 percre. Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét és egy fogpiszkáló segítségével megmártjuk benne a golyókat majd azokat egy sütőpapírra tesszük, majd vissza a hűtőbe, hogy az étcsoki megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.