Egyből puha mézeskalács recept
A tésztához:
50 dkg fehér liszt
15 dkg porccukor
15 dkg margarin
1 és 1/2 dl méz
1 és 1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
2 tojás sárgája
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
VAGY
3/4 tk fahéj
3/4 tk gyömbér
1/2 tk szegfűszeg
1/4 tk szerecsendió
Elkészítés
Keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát egy tálban. Egy másikban pedig a margarint, a mézet, és a két tojás sárgáját. Érdemes kézzel dolgoznod. Ezután egyesítsd a két tál tartalmát, majd addig gyúrd, amíg homogén masszát kapsz. Tedd lefedve a hűtőbe 1-2 órára.
Miután kivetted a tésztát, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a tepsit pedig béleld ki zsírpapírral. A tésztát nyújtsd ki körülbelül egy ujjnyi vastagságúra, és vágd ki kedved szerint különböző formákra, majd süsd 8-10 percig.
Várd meg, míg meghűl és már kezdődhet is az ünnepi nasizás! Lezárt tárolóban hetekig is puha marad.
A díszítéshez keverj össze 25 dkg porcukrot, 1 tojásfehérjét és egy cseppnyi citromlevet, majd tedd díszítőzacskóba, és kezdődhet is a minták rajzolása.
Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.