Ettől az összetevőtől lesz fantasztikus a piskóta

Forrás: Shutterstock/Ahanov Michael -
piskóta recept étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A piskóta számos sütemény és torta alapját képezi, ám egy szépséghibája sajnos gyakran akad: néhány nap alatt kiszárad és morzsálódik is. Azonban létezik egy titkos hozzávaló, amelynek segítségével akár 4 napig is puhán és rugalmasan tartható a tészta.

A piskóta kétségkívül az egyik legegyszerűbb sütőben süthető tésztafajta a világon, és általában ez az első sütemény, amit a cukrászvénával megáldott gyerekek felnőtt segítséggel elkészítenek – viszont az is igaz, hogy ez a tészta okozza a legtöbb csalódást és bosszúságot. Gyakorta nem emelkedik meg; ha mégis, akkor összeesik; ha pedig megőrzi a formáját, két napon belül élvezhetetlenné válik.

A piskóta számos sütemény és torta alapját képezi Forrás: Shutterstock/Ahanov Michael

Ha azonban belecsempészel egy egyszerű, mégis nagyszerű összetevőt, mindezt megelőzheted: ez nem más, mint a vaj.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.