A savanyúság látványra is gusztusos lesz, főleg, ha egy-egy félig érett paprika is kerül üvegbe – derül ki a Ripost cikkéből.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mossuk meg. A nagyobb darabokat (pl. kaliforniai vagy kápia paprika) csumázzuk ki és vágjuk csíkokra, a kisebbek egyben is mehetnek az üvegekbe. A megtisztított, feldolgozott paprikákat jó szorosan tegyük csírátlanított befőttes üvegekbe, majd készítsük el a felöntőlevet. Ehhez nem kell mást tenni, mint a vizet a fazékba önteni, adjuk hozzá a fűszereket, a sót és a cukrot, majd forraljuk fel. Még forrón kanalazzuk a paprikával kitömött üvegekbe úgy, hogy a peremtől 1-1,5 centi szabad hely maradjon. Zárjuk le az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni. A savanyúság fogyasztható kihűlés után, de érdemes vele várni néhány hetet, hogy összeérjenek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.