A húsvéti sonka kiválasztása nem egyszerű feladat: vásárolhatjuk piacon, ismerős hentestől, háztól, de a szupermarketek polcain is milliót találunk. Hogy miként válasszuk ki a legmegfelelőbbet, és milyen szempontokra figyeljünk, arról itt írtunk. Ám legyen bármennyire jó a sonkánk, ha nem szakszerűen főzzük meg.
5 ARANYSZABÁLY A HÚSVÉTI SONKA FŐZÉSÉHEZ
1. A zsíros réteg megóvja a sonkát a kiszáradástól, ezért ezt ne szedd le róla
2. Mindig akkora fazékban főzd meg, amelyben teljesen ellepi a víz!
3. Ne tedd kuktába, mert abban hamar kifő belőle a zsír, és rostjai rágóssá válnak!
4. Főzési ideje a nyers sonka súlyától is függ, lehet 4-5 óra is. Akkor kész, ha a beleszúrt villa már könnyen kicsúszik, illetve a csontja kihúzható belőle!
5. A levében hagyd kihűlni, mert melegen nem lehet szépen (a rostokra merőlegesen) szeletelni, ráadásul a kifőtt nedvességtartalmának egy részét ilyenkor újra magába szívja, így nem szárad ki olyan könnyen - írja a Mindmegette.
Ha már sonka, akkor a tojás sem maradhat el. Húsvét reggel a tojásokat a sonka főzőlevében főzzük meg, így lesznek ugyanis szuperzamatosak. Forró vízben 4-5 percig főzzük a tojásokat. Aki keményebben szereti, rátehet még 1-2 percet a főzési időre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.