A medvehagymapestóval számos ételt, húsokat, tésztákat, tojásos és burgonyás fogásokat ízesíthetünk, de frissen sütött kenyérre vagy pirítósra kenve is mennyei. Éppen szezonja van, már megjelent a piacokon, zöldségeseknél és az élelmiszerüzletekben is.
A medvehagyma íze enyhébb, mint a fokhagymáé, de erősebb, mint a metélőhagymáé. Rendkívül egészséges, a népi gyógyászatban például méregtelenítésre és emésztési zavarokra is használták, tökéletes gyógyír hasmenésre, hasgörcsökre és puffadásra. Egyes kutatások szerint pedig a koleszterint és a vércukorszintet is csökkenti, sőt antibiotikus hatását is kimutatták. Használjuk ki a szezont, és fogyasszunk belőle bőségesen!
A medvehagyma csak a nem védett területeken szedhető, és a gombákhoz, valamint egyéb gyógynövényekhez hasonlóan csak napi 2 kg-ot gyűjthetünk személyenkét engedély nélkül. Szedésekor nagyon oda kell figyelnünk, ugyanis a könnyen öszetéveszthető más, mérgező növényekkel.
Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető medvehagymapesto receptjét tett közzé a Mindmegette, mely most mi is megmutatunk. A kence hosszú ideig megőrzi frissességét, ha hűtőben tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.