Grillezett tarja mesterfokon: így lesz omlós és igazán ízletes

Forrás: Shutterstock -
recept hús tarja grill
Mi az, tavasszal mindenki szeret, grillezni. És melyik a legjobb hús a grillen? Hát a tarja.

A tarja hamar átsül, akár serpenyőben, akár a nyílt tűzön sütjük. Ahhoz, hogy igazán ízes és szaftos legyen, néhány órára pácoljuk be a sütés előtt borsos, mustáros keverékbe.  

Sült tarja recept

Hozzávalók:

6 szelet sertéstarja

só, frissen őrölt fekete bors

3 ek mustár

fél fej fokhagyma

Akkor igazán omlós és isteni, ha mindkét oldala pirosra sül

Elkészítés:

A fűszereket keverd össze a mustárral (a sót ne add hozzá, mert kiszáríthatja a húst), ez lesz a pác.
A fokhagymát nyomd át a présen, és keverd össze a páccal. A szeletek mindkét felét kend be vastagon a páccal, és helyezd őket egymásra. Tedd a bepácolt húsokat néhány órára a hűtőbe - javasolja a Ripost.

Izzítsd be a grillezőt, vagy ha nem grillen sütöd, akkor egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés zsírt vagy olajat. Sózd meg a hússzeleteket, majd dobd a tűzre, egy-egy oldalát 3-4 percig kell sütni. 

Ha a húsok mindkét oldala megsült, már tálalhatod is. Salátával és sült krumplival mennyei!

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.