Rántott tojás húsvétra: igazi különlegesség az ünnepi asztalra

húsvét, rántott tojás
Vidék íze -
tojás recept húsvét
Általában kemény tojást szoktunk az ünnepi asztalra tenni húsvétkor a sonka és a kalács mellé, de itt az ideje egy kis újításnak, eláruljuk, milyen a jó rántott tojás receptje.

Ha már unod a kemény tojást, csempéssz egy kis izgalmat a húsvét menübe, kápráztasd el szeretteidet rántott tojással. Maradékmentőnek is kiváló, az ünnepek után is kiprbálhatod az alábbi receptet, ha nem fogyott el az összes tojás, az első lépés ugyanis pont a főzés. 

Hozzávalók: 

  • 4 tojás 
  • 2 evőkanál majonéz 
  • torma 
  • snidling 
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz 
  • olaj a sütéshez 
  • só 
  • bors 

Elkészítés:

  1. Sós vízben főzzük keményre a tojások, hideg víz alatt öblítsük le és hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában ketté. 
  2. A tojások sárgáját tegyük egy külön tálba.
  3. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott tojásokba - írja a Vidék íze.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.