Húsvéti vendéváró: zserbó hurkapálcán

Zserbógolyó, ha unod a kockát! Fotó: Mindmegette -
recept zserbógolyó zserbó húsvét
Ha már unod a klasszikus zserbót, gyúrjunk golyógat. Persze, ez nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik, mert az apró gombócok alapos munkával készülnek.

Hozzávalók:

  • 10dkg darált dió
  • 10dkg vajas keksz morzsára törve
  • 3 dkg porcukor
  • 15 dkg aszalt sárgabarck apróra vágva
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 cl rum 
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • hurkapálca vagy fogpiszkáló

 

Elkészítés:

Keverőtálba rakjuk a kekszmorzsát, a darált diót, a porcukrot, az aszalt barackot, a baracklekvárt és a rumot. Egy villa segítségével jó alaposan összekeverjük, összedolgozzuk. Ha elkészült, kézzel nagyjából 2-3 centis golyókat formázunk belőle, aztán egy tálra rakjuk őket, amíg a csokimázt elkészítjük. Egy lábasban vizet melegítünk. A lábas tetejére egy keverőtálat teszünk, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízbe. Az étcsokoládét összetörjük, és a tálba helyezzük, kevergetve felolvasztjuk. Ha felolvadt, hozzáadjuk az olajat, és jó alaposan elkeverjük, majd levesszük a tűzről. Az elkészült csokibevonót egy pohárba töltjük, majd következhet a bevonás. A golyókat hurkapálcikákra szúrjuk, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át, majd kicsit döntve, nem függőlegesen a csokiba mártjuk. Hagyjuk lecsepegni a felesleget, majd egy tálra sorakoztatjuk őket. Miután elkészültünk a golyókkal, díszíthetjük a maradék dióval vagy aszalt barackkal, de kandírozott narancshéj is jól illik hozzá. Végül hűtőbe tesszük pár órára, amíg a csoki megdermed. Ha nincs időnk zserbót készíteni, de nagyon vágyunk rá, akkor ez a recept egy remek alternatíva.

Még több, egyszerűen elkészítető húsvéti sütemény receptjét olvashatod a Mindmegette cikkében

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.