Császármorzsa, ahogy a császár szerette: íme az eredeti, ínycsiklandó recept

Az igazi császármorzsa Fotó: FooTToo -
császár ízorgia eredeti recept császármorzsa
A császármorzsa Ferenc József császár nevéhez kötődik. Nyilván azért, mert a császár nagyon szerette ezt az édességet.

A császármorzsa igazi ízorgia, van benne minden, amitől az ember elalél. 

Hozzávalók

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, porcukor

 

Így készítsd el!

Keverd össze egy tálban a lisztet, a darát, a tejet és a mazsolát. Éjszakára tedd be a hűtőbe. 
Másnap keverd hozzá a sót, a cukrokat, a citromhéjat és a tojások sárgáját. A végén forgasd bele a felvert fehérjéket. 
A bekevert tészta felét egy olajjal kikent palacsintasütőben süsd pirosra és fordítsd meg. Sütőlapáttal tépkedd csíkokra. 
Majd süsd ki ugyanígy a másik felét is a tésztának. Tálald lekvárral és porcukorral - írja a Ripost.

Ezek is érdekelhetnek:

Több ezer éves történetre tekint vissza a magyarok kedvenc desszertje

Íme, a tökéletes francia omlett titka: így lesz fantasztikusan krémes

Híres emberek, híres ételek: vajon miért éppen róluk nevezték el a magyar konyha büszkeségeit?
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.