Hozzávalók (4 személyre):
1. A szalonnát kockázzuk fel, majd egy lábasban süssük zsírjára, a pörcöket kanalazzuk ki egy tányérba. Közben a hagymát hámozzuk meg, és vágjuk finomra. A forró szalonnazsíron pirítsuk zsemleszínűre a tarhonyát és a hagymát.
2. Hintsük meg a pirospaprikával, és keverjük el. Öntsük fel 1 l vízzel, forraljuk fel. Közben a burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a leveshez. Sózzuk meg, és főzzük addig, míg a tarhonya és a burgonya is puhára fő. Csípős zöldpaprikával tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 285 kcal
Hozzávalók (4 személyre):
A galuskához:
A rántottához:
A salátához:
1. A tojást keverjük habosra a vajjal és a tejjel. Adjuk hozzá a lisztet és annyi vizet, hogy könnyen szaggatható masszát kapjunk. Sózzuk meg, gyors mozdulatokkal keverjük el. Kis adagokban, nokedliszaggatóval szaggassuk a tésztát forrásban lévő sós vízbe. Közben egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat. Amint a galuska feljön a víz színére, szűrőlapáttal emeljük ki, csepegtessük le, és tegyük át a felforrósított olajba.
2. A rántottához keverjük habosra a tojásokat, sózzuk meg. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, öntsük bele a tojást, és néhány mozdulattal keverjük át. Amint kezd megszilárdulni, forgassuk bele a galuskát is.
3. Közben a salátaöntethez keverjük simára az ecetet a mustárral és a cukorral. Sózzuk, borsozzuk meg, keverjünk hozzá 4 ek vizet és az olívaolajat. A salátát tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. Locsoljuk meg az öntettel, és tálaljuk a tojásos galuska mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 610 kcal
Hozzávalók (4 személyre):
1. Szórjuk egy nagy keverőtálba a lisztet, és adjunk hozzá 1 nagy csipet sót. Tegyük a közepébe vájt mélyedésbe a tojásokat, csorgassunk bele 120 ml langyos vizet, és kézzel dolgozzuk puha, rugalmas tésztává.
2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra, és egy széles szájú pohárral vagy nagyobb (6-8 cm-es) pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket. Tegyünk rájuk 1-1 tk átkevert lekvárt, majd hajtsuk félbe őket, és egy belisztezett villával gondosan nyomkodjuk le a széleket.
3. Főzzük ki a derelyéket forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le őket. Közben pirítsuk aranyszínűre a zsemlemorzsát a felforrósított olajon. Végül keverjük hozzá a porcukrot, és forgassuk meg benne a derelyéket.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 635 kcal
Hozzávalók (4 személyre):
1. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A kétféle hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Adjuk a krumplihoz, majd sózzuk és borsozzuk meg. Dolgozzuk össze a tojással és annyi liszttel, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentessük.
2. Serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat, és szaggassunk a tésztából evőkanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket a forró olajba. Süssük közepes lángon aranybarnára mindkét oldalukat, majd szedjük konyhai papírtörlőre. Tálaljuk forrón, a tejföllel meglocsolva és a reszelt sajttal megszórva. Frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 430 kcal
Forrás: Fanny magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.